En grön Ferrari för gröna näringar

FerrariEn Ferraritraktor. Styrning både med midjan och framhjulen, tillhör finesserna.
Textstorlek:

Att Lamborghini är såväl en sportbil som en traktor vet de flesta. Men nu kan man även köpa sig en Ferrari-traktor.

Annons:

 

Ferrari har inte haft någon större försäljningsorganisation i Sverige, även om en och annan traktor letat sig in i landet. Nu säljs traktorerna av Maryds Maskin i Skåne. Traktormärket och sportbilen har bara namnet gemensamt. Ferrari-traktorerna tillverkas av en annan industrikoncern i Italien. Varumörket är friköpt från Agnellimperiet, som tillverkar sportbilen.

Nu är det inte precis Ferrari vanligajordbrukstraktorer. Traktorn som Maryds Maskin visade upp på Elmia Odla är en specialbygd maskin frukt- och grönsaksodlingar.

Den lilla traktorn har en motor på 97 hästkrafter och både midjestyrning och styrning på framaxeln. Det ger den extra följsamhet och en mycket liten vändradie. Den har också en ovanligt låg tyngdpunkt. Den är på sin höjd 1,30 bred. Trepunktslyft går att få både fram och bak.

Marknaden i Sverige är liten, men antalet kommersiella, stora fruktodlingar ökar i Sverige. Man kan väl mjöligen också tänka sig traktorn i entreprenadsvängen, exempelvis i trånga bostadsområden.

Frågan är om potentiella Ferrari-köpare riskerar att bli uthängda i kvällstidningarnas sammanställningar över ägare tlll lyxbilar. Detta har ju faktiskt ägare av Lamborghini- traktorer råkat ut för.

Annons: