Ny typ av tiltpackare

Plöjning med Gregoire Besson-plog och den nya tiltpackaren.
Textstorlek:
Annons:

Gregoire Besson plogar är relativt ovanliga i Svea Jord & Skogs område. Den franska tillverkaren har dock lanserat en ny typ av tiltpackare till sina växelplogar, kallad Ankpak. Tiltpackaren är integrerad med plogen och skiljer sig lite från hur tilpackare brukar se ut. Den arbetar med omlottplacerade stålskivor och är placerad parallellt med plogkropparna och jämnar ut tiltorna i samma drag som man plöjer, alltså direkt bakom plogkropparna.På många andra tiltpackare är det draget före man jämnar till. Packaren går då på sidan av plogen, eller snett bakom. Gregoire Bessons variant är fast monterad i plogen och svänger med vid vändningen. Stålskivorna sitter i ett enkelt länkage. Det är maskinimportören Nordfarm som importerar Gregoire Besson.

Annons: