Ny plogkropp från Överum

Överums nya stora plogkropp
Textstorlek:
Annons:
Överums bruk, vars ägarkoncern, danska Kongskilde, nyligen övertogs av maskinjätten CNH, har presenterat en helt ny plogkropp. XLD. Som namnet antyder är det en större plogkropp än de man haft tidigare. Den är tänkt för tilbredder på 45-50 centimeter. Det finns flera skäl till det. Bredare tiltor spar energi, mindre körning. Men det är också för att man ska kunna plats med bredare traktordäck, nere i fåran. Kroppen har en patenterad, mer skruvad form, som ska få de breda tiltorna att vända effektivare.
Kroppen är också försedd med små spetsar och skär som ska luckra upp fårbotten, till en så kallad bruten fårbotten, för att undvika tät struktur, smetning i fårbotten.
Plogkroppen är optimerad för plöjning i åtta kilometer i timmen.
Annons: