Så finansierar du ditt trädgårdsprojekt med lån

Att göra om och förbättra i trädgården kan vara dyrt. Här kan du läsa om olika typer av trädgårdslån, samt få tips på vad du ska tänka på vid finansieringen av ditt nästa trädgårdsprojekt.

Detta innehåll är en annons.

Låna till trädgården

Har du stora trädgårdsdrömmar eller bara ett behov av att restaurera i trädgården? Oavsett hur du vill renovera eller göra om i din trädgård kan det bli dyrt. Det säger sig självt att det kostar mycket pengar att installera en pool eller bygga en ny altan, men allmänt trädgårdsarbete kan också bli kostsamt. För att inte tala om ifall du behöver ny utrustning som gräsklippare, växthus, eller virke.

Att låna pengar till trädgårdsprojektet kan därför vara en bra idé, men hur gör du för att hitta det bästa lånet för dina trädgårdsdrömmar?

Du kan enkelt ansöka om ett trädgårdslån på webben, både från din dator eller en mobila enhet. För att hitta det bästa trädgårdslånet är det viktigt att jämföra olika långivare.

Om du använder en jämförelsetjänst kan du enkelt se vilka olika lån som finns tillgängliga, och jämföra de alternativ som passar dina behov. Följ länken för att komma till Loanscouter, en kostnadsfri jämförelsetjänst som hjälper dig att hitta det billigaste lånet : https///loanscouter.com/se/

Hur mycket behöver du låna för att förbättra din trädgård?

Det första steget är att räkna ut hur mycket pengar du behöver låna för att finansiera ditt trädgårdsprojekt. Det belopp du behöver låna för att förbättra din trädgård eller uteplats beror på hur ”stort” ditt projekt är.

Om du vill göra förbättringar på uteplatsen eller altanen kan du kanske få allt du behöver för under 20 000 kronor, men om du vill investera i nya trädgårdsmöbler, nya växter, en ny gräsmatta, utomhusbelysning, kanske en stor markis för att skydda mot solen, eller en friggebod, kan du räkna med att behöva låna upp mot 100 000 kronor. Därför är ett lån det enda alternativet som för många.

Precis som med alla andra lån gäller det att först räkna ut din budget innan du ansöker. Planera in avbetalningarna och se hur mycket du realistiskt har råd att låna. Beroende på vilken typ av lån du ska ansöka om kan det också krävas att du visar ditt resonemang bakom beloppet i din ansökan.

Det finns begränsningar för vem som kan få ett trädgårdslån. Och det belopp du kan låna och den ränta du får kommer att bero på dina ekonomiska förutsättningar och den kreditbedömning som långivaren gör innan de beviljar din ansökan. Du har större chans att få ett billigt lån om du har stabil ekonomi.

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar finns det flera långivare som beviljar lån till trädgården, men oftast till högre ränta.

Vilken typ av lån är bäst för trädgårdrenovering?

Bolån

Om du har ett bostadslån kan du ha möjlighet att låna pengar som läggs till på bolånet, precis som vid renovering av insidan av huset. Om det är rätt alternativ för dig kan du kontakta din bank för rådgivning. Tänk på att den här typen av lån oftast beviljas om pengarna ska användas för att förbättra värdet på bostaden, och det är din uppgift att förklara för banken hur ditt trädgårdsprojekt kommer att göra det.

Privatlån

Ett privatlån kan med fördel användas som renoveringslån och trädgårdslån. Med ett osäkrat privatlån behöver du inte övertyga långivaren om att ditt trädgårdsprojekt kommer att vara lönsamt på lång sikt, faktum är att du kan använda osäkrade privatlån till i stort sett vad som helst.