Solsängar skapar den perfekta upplevelsen

Detta innehåll är en annons.

Det är en het sommardag. Alla är ute och njuter av solen, värmen och den friska luften. Trädgården glänser med sitt gröna gräs och blommorna doftar gudomligt. Kaffet är på, saften är kall och glansig i kopparna. Ett litet vitt bord står ute och väntar på att du fyller det med godheter. Vad saknas? Sköna stolar som du kan njuta av solen i.

Den perfekta sommardagen fungerar bäst med riktigt fina solsängar. Om du är nyfiken att titta på ett brett utbud av just den produktkategorin så kan du gärna trycka på den här länken: https://www.vidaxl.se/g/4105/solsangar.

 

Solsängen till din trädgård

Att hitta den perfekta solsängen till just din trädgård kan kännas som en överväldigande uppgift. Kan det passa med en hopfällbar variant med tak i stål och svart tyg eller ska du satsa på en klassiker i massiv akatiaträ? Det första alternativet är lite mer avancerad speciellt när man tänker på att det tillkommer ett tak, medans det andra behöver du köpa kuddar för. Oftast kan det kännas lite hårt att sitta direkt på träbrädan utan något mjukt underlag.

En enklare modell som många väljer att satsa på är bambu solsängen med kanvas.

Solsängen ska passa trädgården men inte minst även dina egna behov och preferenser.

 

Välj rätt, välj lätt

Lättast väljer du en solsäng genom att provsitta den. Om du inte har tid att gå till affären för att prova dig fram kan du alltid läsa produktrecensionerna upplagda på nätet. De brukar ge en uppfattning om hur solsängen känns när man använder den.

De flesta affärer och tillverkare lägger upp sitt sortiment på nätet. På det sättet behöver du inte gå till affären för att handla även om detta skulle ge dig chansen att prova din blivande solsäng.

Att handla på Internet underlättar de flesta konsumenter, inte minst för att affärerna erbjuder snabba och smidiga leveranser.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Närodlat och klimatsmart är nästa trend inom jordbruket

Det pågår en revolution inom livsmedelssektorn och den kommer antagligen att påverka livet på planeten fundamentalt. Det som är intressant med revolutionen är att den inte drivs ensidigt av en idé eller strömning, det är istället ett antal strömningar som tillsammans skapar revolutionen. 

Detta innehåll är en annons.

Det är en kombination av klimatutmaningar, ny teknik och kunskap om hälsa samt en ideologi om uthållighet som tillsammans driver en förändring av det sätt som vi odlar och tillverkar livsmedel.

Det är numera så populärt med odling av mat att vissa personer till och med tar små privatlån för att kunna finansiera sina egna odlingar, läs mer om deras projekt här.

Varför växer närodlat så mycket?

Som vi nämnde ovan är det ett antal faktorer som ligger bakom den tilltagande trenden att odla mat i närområdet. Oron för klimatförändringarna gör att människor inte vill att mat ska transporteras längre sträckor och det finns också en oro för att maten produceras på ett sätt som gör att själva produktionen bidrar till klimatförändringarna.

Vidare finns det en ökad medvetenhet om hur maten vi äter bidrar till vällevnadssjukdomar. Denna medvetenhet har gjort att dieter som bygger på vegetabilisk man har blivit mycket populära. Vidare så är synen på uthållighet under förändring. Det finns en växande grupp människor som inte vill att resurser slösas bort i onödan. Denna minimalistiska syn på livet gör att intresset för snålodlad mat växer.

Kommer växthus bli nästa stora trend?

Allteftersom elektricitet blir billigare, på grund av grön energi, så finns det större möjligheter att odla mat i växthus. Detta beror på att det ljus och den värme som behövs i ett växthus kan alstras med elektricitet utan att kostnaderna för denna förstör lönsamheten i projektet.

Om växthus blir en stor del av jordbruket i Sverige så kommer det att medföra en enorm revolution av Sveriges livsmedelssektor.

Så finansierar du ditt trädgårdsprojekt med lån

Att göra om och förbättra i trädgården kan vara dyrt. Här kan du läsa om olika typer av trädgårdslån, samt få tips på vad du ska tänka på vid finansieringen av ditt nästa trädgårdsprojekt.

Detta innehåll är en annons.

Låna till trädgården

Har du stora trädgårdsdrömmar eller bara ett behov av att restaurera i trädgården? Oavsett hur du vill renovera eller göra om i din trädgård kan det bli dyrt. Det säger sig självt att det kostar mycket pengar att installera en pool eller bygga en ny altan, men allmänt trädgårdsarbete kan också bli kostsamt. För att inte tala om ifall du behöver ny utrustning som gräsklippare, växthus, eller virke.

Att låna pengar till trädgårdsprojektet kan därför vara en bra idé, men hur gör du för att hitta det bästa lånet för dina trädgårdsdrömmar?

Du kan enkelt ansöka om ett trädgårdslån på webben, både från din dator eller en mobila enhet. För att hitta det bästa trädgårdslånet är det viktigt att jämföra olika långivare.

Om du använder en jämförelsetjänst kan du enkelt se vilka olika lån som finns tillgängliga, och jämföra de alternativ som passar dina behov. Följ länken för att komma till Loanscouter, en kostnadsfri jämförelsetjänst som hjälper dig att hitta det billigaste lånet : https///loanscouter.com/se/

Hur mycket behöver du låna för att förbättra din trädgård?

Det första steget är att räkna ut hur mycket pengar du behöver låna för att finansiera ditt trädgårdsprojekt. Det belopp du behöver låna för att förbättra din trädgård eller uteplats beror på hur ”stort” ditt projekt är.

Om du vill göra förbättringar på uteplatsen eller altanen kan du kanske få allt du behöver för under 20 000 kronor, men om du vill investera i nya trädgårdsmöbler, nya växter, en ny gräsmatta, utomhusbelysning, kanske en stor markis för att skydda mot solen, eller en friggebod, kan du räkna med att behöva låna upp mot 100 000 kronor. Därför är ett lån det enda alternativet som för många.

Precis som med alla andra lån gäller det att först räkna ut din budget innan du ansöker. Planera in avbetalningarna och se hur mycket du realistiskt har råd att låna. Beroende på vilken typ av lån du ska ansöka om kan det också krävas att du visar ditt resonemang bakom beloppet i din ansökan.

Det finns begränsningar för vem som kan få ett trädgårdslån. Och det belopp du kan låna och den ränta du får kommer att bero på dina ekonomiska förutsättningar och den kreditbedömning som långivaren gör innan de beviljar din ansökan. Du har större chans att få ett billigt lån om du har stabil ekonomi.

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar finns det flera långivare som beviljar lån till trädgården, men oftast till högre ränta.

Vilken typ av lån är bäst för trädgårdrenovering?

Bolån

Om du har ett bostadslån kan du ha möjlighet att låna pengar som läggs till på bolånet, precis som vid renovering av insidan av huset. Om det är rätt alternativ för dig kan du kontakta din bank för rådgivning. Tänk på att den här typen av lån oftast beviljas om pengarna ska användas för att förbättra värdet på bostaden, och det är din uppgift att förklara för banken hur ditt trädgårdsprojekt kommer att göra det.

Privatlån

Ett privatlån kan med fördel användas som renoveringslån och trädgårdslån. Med ett osäkrat privatlån behöver du inte övertyga långivaren om att ditt trädgårdsprojekt kommer att vara lönsamt på lång sikt, faktum är att du kan använda osäkrade privatlån till i stort sett vad som helst.