Liten häxa

DitchEn mycket liten lastmaskin
Textstorlek:
Annons:

 

Amerikanska Ditch Witch är kanske mest känt för sina små borr-riggar. Bland annat tillverkar de maksiner för så kallad styrd borrning under vägbankar och liknande. Kedjegrävare och den här lilla kompaktlastaren står också på programmet. Den visades under Hindersmässan hos PA:s Lantmaskinservice i Kumla.

Utrycket kompaktlastare får här en ny innebörd. Maskinen är verkligen liten: 170 centimeter lång och med en hjulbas på knappt 90 centimeter. Man står och kör den på en liten plattform baktill.

Maskinen kan väl snarast ses som en redskapsbärare. Den kan förses med olika lyftaggregat och en mängd redskap, däribland kedjegrävare och ett litet grävaggregat. Den har också en hydraulkapacitet på 46 liter i minuten, med flera uttag, vilket är mycket för en liten maskin

Här är den försedd med en relativt lågt lyftande lastare. Hur mycket den lyfter beror delvis på hur stor föraren är, eftersom föraren utgör motvikt. Maskinen väger cirka 600 kilo. Lyfter man inte för högt kan den bära en hel del.

 

Annons: